Sådan vælger du den rigtige whisky

Når man endelig er kommet i gang med at samle til en hyggelig minibar derhjemme, så er det ikke altid lige let at vide, hvad man skal putte ind i den. Skal man have én flaske af hver type alkohol eller flere? Og hvordan holder man øje med den gode kvalitet? Her får du et par råd til at vælge den rigtige whisky til din hjemmebar.

Smag dig frem

Når det kommer til whisky, er der mange forskellige typer du kan vælge mellem og nørde i. Skotsk whisky er en af de mest populære typer, da den er kendt for sin komplekse smag og karakteristiske aroma. Der kan også være forskel på smagen, alt efter hvilken region den kommer fra. 

 

Der kan også være forskel på om det single malt whisky eller en blended whisky. Så når du skal finde den smag, du godt kan lide, kan det være en god idé at prøve sig frem i starten. Hvis du har mulighed for det så prøvesmag inden du køber.

Del med dine gæster

I sidste ende handler det om at finde ud af, hvad der passer til din personlige smag. whiskyverdenen er stor, og med lidt tålmodighed og erfaring vil du snart kunne finde den perfekte whisky til enhver lejlighed. 

 

Når du gør dig umage med at vælge en whisky som du selv rigtig godt kan lide, er det også en oplagt mulighed for at dele den med venner og familie en hyggelig aften.