Fakta om egern

Egern – Naturhistorisk Museum

Egern

Egernet er på størrelse med rotter, snuden er afrundet, øjnene er mørkebrune, ørerne halvlange og i vinterpelsen er der lange opadvendte hårduske. Bagbenene er …

Egern (Sciurus vulgaris) | skoven-i-skolen.dk

Her kan du læse om egernet og dets liv.

Et egern bliver 12 år – Læs flere facts om egernet her

Et egern kan være både rødt, sort og brunt. Egernet lever af nødder, bær og kviste. Det er ikke særligt bange for mennesker. Læs mere om egernet her.

Egern – information og facts om dette dyr

Egern – information og facts om dette dyr – Læs facts og informationer om dyret her!

Egern fakta – Trolderuten

Egern fakta | Trolderuten

Egern i Danmark I Egern i haven I Hvad spiser egern?

Egern i Danmark I Egern i haven I Hvad spiser egern? – Danmarks Naturfredningsforening

Der findes røde og sorte egern i Danmark, og de holder til i skove, parker og i haver. Egern spiser nødder, bog og agern. Det oprindelige danske egern er sort.

Egern – Wikipedia, den frie encyklopædi

Egern – Naturama

Egern – Naturporten

Egern | Fakta om dyr | Vivara Naturprodukter

Egern yngler to gange om året: fra december til februar og igen i majjuni. Hvis fødeudbuddet er begrænset, vælger hunnerne dog som regel den første periode fra. I den fem til seks uger lange drægtighed bygger hunnen en stabil redeplads. Ved fødslen er de mellem to og seks unger blinde og nøgne, men allerede i løbet af de første tre uger får de pels, og efter fir uger åbner de øjnene. Ungerne dier hos moren i ti uger, men derefter bliver de ret hurtigt selvstændige, og moren jager dem væk. Egern kan blive op til syv år gamle, men de flest når ikke denne ærværdige alder: mens kun en fjerdedel af ungerne overlever deres første år, er det kun én procent af alle vildtlevende egern, der bliver mere end fem år gamle. De har altså god brug for hjælp).

Keywords: fakta om egern